fredag 4 april 2014

Epilogen: Om Ove

Ove får mer och mer saker att göra flera grannar flyttar till området han blir inbjuden till bröllop och år går förbi Pervenhes barn blir stora Ove brukar ta den till skolan och barnen brukar vissa för Ove hur man skickar sms. När Ove besöker sin fru Sonjas grav har han mycket att berätta för henne hur hans dagar är fyllda med aktiviteter och han har ett bund med bilder på människor han känner att visa Sonja Ove visar för Sonja bland annat en bild på pervehens son. En vinter när pervenheh vaknar och tittar att Ove inte har skottat snö framför sin dörr, springer hon till Oves hus i tofflor och morgonkläder öppnar dörren med extranyckeln och går upp för trappan och upptäcker att Ove har somnat in och var död. Pervenh styrker på hans huvud och säger ” hälsa Sonja och tacka för lånet”. 
Ove har skrivit ett brev till pervneh om att det finns 11 miljoner kronor som hon får och hon ska även dela ut några miljoner till andra grannar när Parveneh läser detta gråter väldigt mycket. Parvneh skänker pengarna till föräldralösa barn och en ceremoni görs åt Ove som är död och en fond öppnas som heter Sonjas fond för att skänka pengar till förälderlösa barn.
Ett nytt par flyttar till Oves hus och kvinnan är gradvid och hennes man kör en Saab bil.

Min kommentar
Jag tycker slutet var bra och budskapet är att vi måste ha någon eller några människor det kan kanske även vara djur, intressen som man lever för. Budskapet var att Ove hade gett upp sitt liv men grannarna och speciellt Parveneh fyllde hans liv igen och Ove får en roll som både pappa till Pervaneh och farmor till Parvnehs barn.  Efter Sonjas död var det grannarna som tog hennes plats och han kunde därför hitta lyckan igen!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar